8 sange jeg altid hører når jeg cykler i København

Filmanmeldelse #3: Don’t Breathe (2016)

Okay okay okay. Når det kommer til gyserfilm, så render man rigtig tit og ofte ind i nogle skodfilm. Altså, ret tit. Der skal så lidt til og så falder det hele sammen. ‘Don’t Breathe’ med Stephen Lang i hovedrollen er ikke én af de film.

Filmens omdrejningspunkt er en blind mand. En blind krigsveteran. 3 unge beslutter sig for at bryde ind i hans hus og stjæle en masse penge. Rimelig nemt at stjæle fra en blind mand, skulle man tro. Niks. Specielt ikke når lyset er slukket og der forresten også lige er en rottweiler man skal tage sig af.

Filmen er hjernedød flot og kameraet bevæger sig virkelig flot rundt i det mørke hus. Der er specielt en scene hvor kameraet bevæger sig rundt i den blinde mands soveværelse som er særligt flot eksekveret.

Derudover så er lydbilledet virkelig imponerende. Fornemmelsen af stilhed (eller måske nærmere fornemmelsen af skærpet lyttesans) bliver virkelig forstærket af den gennemtrængende tinnitus-lyd som ofte er til stede. Jeg tog mig selv flere gange i at holde vejret fuldstændigt når personerne i huset forsøgte at holde vejret få centimeter fra vores blinde ven.

Skuespil og manuskript er helt upåklageligt og der var ikke noget som gav anledning til skepsis.

Filmen er intens men den er ikke vanvittig uhyggelig. Der er dog et pare gode jump-scares og lidt creepy scener. Overordnet set er filmen virkelig visuelt flot, plottet er interessant og man sidder heldigvis ikke med en følelse af, at man har regnet ud hvad næste skridt er. Jeg blev overrasket over udviklingen mere end én gang.

‘Don’t Breathe’ får 5/6 rigtig velfortjente stjerner herfra.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 sange jeg altid hører når jeg cykler i København