Istandsættelse af gammelt trægulv

Om at være afhængig af næsespray

Josephine er i øjeblikket lidt snottet, så hun tager et sprøjt en gang imellem. Det er længe siden jeg sidst tog et. Måske 2 år siden. Til gengæld har jeg indtaget en mængde Otrivin der ville kunne dække et helt liv for de flestes vedkommende.

Jeg ved godt, at de fleste måske tænker ‘arh hva’ kammerat, det jo bare næsespray, hvordan kan man være afhængig af det?’. Men det skal jeg lige love for man kan.

Det startede egentlig ret uskyldigt med, at jeg blev forkølet. Sådan ret meget forkølet hvilket gjorde mig så snottet, at jeg ikke kunne sove ordentligt om natten. Så jeg begyndte selvfølgelig at bruge Otrivin for bare at kunne trække vejret lidt når jeg skulle sove. At kunne få luft er virkelig undervurderet, venner.

Det stod på i et par uger. Min mor har altid sagt, at jeg skulle passe på og ikke bruge det i for lang tid ad gangen. Jaja, det jo bare noget alle mødre siger… Men hér skulle jeg nok have fulgt hendes råd.

Der gik ikke længe inden jeg også begyndte at få brug for min næsespray midt på dagen for at kunne trække vejret. Hold da kæft for en forkølelse, tænkte jeg. Jeg synes ikke min forkølelse aftog, så jeg blev ved med at bruge næsespray. Det var jeg ligesom nødt til, hvis jeg skulle have en jordisk chance for at sove. Men allerede hér var jeg fanget. Jeg vidste det ikke før længe efter, men jeg blev nok allerede efter et par få ugers brug af næsespray afhængig af det. Det er selvfølgelig ikke fordi man bliver høj af det. Det er nærmere en fysisk afhængig. Min krop fungerede ikke uden at skud i timen. Jeg var hele tiden ekstremt snottet og kunne på ingen måde trække vejret normalt. Det stod på i… 2-3 måneder tror jeg, hvis ikke længere.

Jeg begyndte efterhånden at undre mig over, at det bare ALDRIG blev bedre. Til sidst gik det selvfølgelig op for mig, at jeg selv var skyld i det. Allerede efter et par ugers brug må min næse have vænnet sig til at jeg brugte næsespray. Det resulterede så i, at jeg hele tiden skulle tage et skud oftere og oftere. Ellers stoppede min næse helt til. Uanset hvad tid på dagen det var eller hvor koldt det var. Uden næsespray kunne jeg ikke trække vejret gennem næsen.

Jeg gik i et par uger og prøvede at trappe det ned, men det var virkelig ekstremt svært at stoppe med at bruge den om aftenen inden jeg gik i seng. Jeg købte endda en næseskyller for at se om jeg måske kunne bruge den i stedet for. Det er jo bare lunkent saltvand så og ikke et eller andet kemisk stof. Det var bare ikke helt det samme og ikke lige så effektivt.

Til sidst måtte jeg indse, at hvis ikke jeg tog en helt kold tyrker så ville jeg aldrig kunne afvænne mig selv. Så da jeg på et tidspunkt fik ferie besluttede jeg mig for at det var slut. Det tog en uges vanvittig, latterlig og pisse dårlig søvn før jeg bare kunne trække vejret nogenlunde når jeg skulle sove. Mange af nætterne fik jeg slet ikke sovet. Det var SÅ hårdt og jeg ville aldrig kunne have gjort det, hvis ikke det var fordi jeg havde ferie. Jeg tror det har været en juleferie eller sådan noget.

Nu er det efterhånden 2 år siden jeg blev fri for at bruge næsespray og jeg har ikke rørt det siden. Og nu har jeg virkelig sjældent overhovedet brug for det. Jeg er bare lykkelig for, at mine slimhinder i næsen ikke tog helt permanent skade at mit overforbrug, for det havde godt nok været lortet at skulle leve med en konstant tilstoppet næse.

Så hvis du tænker, at den der lille bruganvisning der følger med hver næsespray ‘bare’ er noget de ‘skal’ skrive, så kan jeg hermed konstatere, at det ikke er for sjov de skriver, at man ikke skal bruge næsespray i mere end 14 dage af gangen. Godt nok bliver man ikke afhængig af stofferne i dem, men næsen begynder hurtigt at stoppe med at fungere normalt når den vænner sig til et regelmæssigt forbrug. Og nogle gange sker der uden man er klar over det, så pas lige på med at knytte dig for meget til din næsespray 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Istandsættelse af gammelt trægulv