• Lasse Emil
  • Urbanees
  • Kevin Angelsø
  • Brothers Marfil
  • RAVI HOLST
  • ···
Min 15. tatovering

Tatoveringer og arbejdsliv

Okay; hvis der er noget folk med tatoveringer tit hører, så er det at vi ikke kan få nogle jobs. Forhåbentlig kan jeg her aflive nogle af de fordomme der er på dét område.

Bevares, det skal da nok passe, at der er et eller andet job derude jeg ikke kan få. Men hvad det lige skulle være ved jeg ikke. Tatoveringer er blevet så almindelige efterhånden.

Jeg har arbejdet i netto, i et iværksætter-firma, i et digitalt bureau og nu på TV 2. Tatoveringer har aldrig været en forhindring. Jeg har ingen tatoveringer på hænder eller i ansigtet, så jeg har altid bare kunne tage en langærmet trøje eller skjorte på. Men alle mine arbejdspladser har kendt til mine tatoveringer og jeg har aldrig hørt et eneste ord om dem. Da jeg arbejde i iværksætter firmaet og på bureauet havde jeg en del møder med kunder og her havde jeg skjorte på. Altså de dage jeg havde kundemøder. Og det havde jeg primært fordi jeg selv syntes det ville være mest professionelt. Det var ikke noget jeg blev bedt om.

Det er rimelig nærliggende at tro, at mine tatoveringer ville være en hindring ifht. mit job på TV 2, men næh – det er de sådan set ikke. Jeg har ikke noget problem med at vise dem, men jeg vil “selvfølgelig” dække dem lidt til under møder. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men jeg synes bare det er bedst sådan. Og det er sådan set ikke for at skjule dem af skam, men mere for at blive bedømt på det jeg siger eller mener og ikke på hvordan jeg ser ud.

Men altså, jeg har sgu haft en del jobs efterhånden og ikke et eneste sted er de blevet nævnt i en negativ sammenhæng. De eneste gange de er blevet nævnt, er når nysgerrige kolleger har spurgt ind til hvor mange og hvor jeg havde nogle. Jeg har haft tatoveringer siden jeg var 18 og jeg har aldrig oplevet, at mine tatoveringer lukkede nogle døre for mig.

Så det er nu altså ikke fordi de har så kæmpe stor betydning på arbejdsmarkedet længere. Der skal helt sikkert være nogle jobs som man fraskriver sig, men lad os nu ikke gøre det værre end det er. Man kan sagtens få jobs selvom man har tatoveringer på arme og ben. Det er heldigvis nye tider!

   

1 kommentar

  • Rasmus

    Jeg forstår din pointe, men en tattovering på maven har jo aldrig været et problem. Når folk taler om hvordan tattoos kan begrænse jobmuligheder taler de selvfølgelig om tydelige tatoverringer. Fx helt nederst på håndleddet eller på fingeren eller sådan

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min 15. tatovering