En opdatering på min hår-situation

Monstera-tip: Sådan laver du din egen mospind

mospind til monstera plante

Okay, det her er et lidt atypisk indlæg… Jeg er ikke nogen plante-meister, men jeg elsker at have dem i mit hjem. Og jeg har selvfølgelig, ligesom stortset alle andre bloggere, en monstera. En dejlig, fotogen og nem plante. Men problemet opstår når den begynder at vokse sig stor. Og når det sker på den horisontale led… Den kan nemlig komme til at fylde enormt meget, når den begynder at vokse sig bred, i stedet for at vokse op ad. Og det gør den fordi den mangler noget at vokse op ad.

Til at hjælpe planten med at vokse op ad bruger man en mospind. En pind med mos på. Simpelthen. Jeg går ud fra, at det er fordi den skal imitere en gammel gren eller stamme, da monsteraen (så vidt jeg husker) opfører sig lidt som en slyngplante.

Af en eller anden mystisk årsag, så er mospinde tæt på umuligt at få fat på. Jeg ved ikke, om der sidder en eller anden skurk i en grotte et sted og synes det er fedt, at ingen kan få fat i dem. Jeg gav i hvert fald op til sidst og så besluttede jeg mig for at lave min egen. Og det var virkelig nemt!

Det hele kunne fås i Silvan og kostede mig 132 kr. Og så var der ting/materialer til overs.

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

 • Klip bambuspindene til den ønskede længde. (Husk også at medregne den del der skal i jorden. Jeg klippede dem med en vinkel på 45 grader, så de blev spidse og dermed nemmere at sætte i jorden. Min bambuspind er samlet omkring 60 cm.)
 • Vikl rebet rundt om de tre bambuspinde. Start fra top og bevæg dig nedad. Sørg for det er helt stramt. Husk at efterlade 7-8 cm af pinden, så den kan komme ned i jorden.
 • Sæt mospinden i midten af potten.
 • Bind nogle af monstera-“stammerne” til mospinden med lidt sejlgarn. Husk det ikke må være for stramt, da den stadig skal have plads til at vokse.

 

 

mospind til monstera plante
mospind til monstera plante
mospind til monstera plante

5 kommentarer

 • Juliet

  Tusind tak for den super gode idé!
  Jeg fandt mospinde i Plantorama til 29,-
  Kernen var plastikrør og der var viklet et tykt lag nylonsnor omkring.
  Jeg blev ked af at skulle stoppe al det plastik i min blomsterjord. Det vil jeg ikke.
  Så tusind tak for en naturlig smuk idé!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Super fedt! Jeg ved man kan købe mosstubbe i plantorama – men synes de er ret grimme. Det ser meget federe ud med reb. Tak for ideen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Man kan købe mospinde i Plantorama og diverse havecentre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Tak for tippet! Har også søgt uden held, så nu har jeg bestilt fra Silvan og glæder mig til at komme i gang. Synes efterhånden mine monsteraplanter fylder hele stuen (4 kæmpestore).
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kevin

   Fedt jeg kunne være behjælpelig, Signe! 🙂 Min ene fylder allerede en del, så jeg kan forestille mig at 4 kæmpestore må fylde helt vildt meget!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En opdatering på min hår-situation