• Lasse Emil
  • Kevin Angelsø
  • Ravi Holst
  • ···
Status på vejen mod langt hår

Tip til kortbetaling på ferien – dkk eller lokal valuta?

kortbetaling på ferie

Du skal til at betale med dit betalingskort på ferien i udlandet og bliver spurgt om du vil betale i dansk eller lokal valuta: hvad vælger du?

Jeg har selv stået i den situation 1000 gange og bare været et kæmpe spørgsmålstegn. For hvad skal man vælge? Hvad er bedst? Og hvorfor vælge det ene frem for det andet?

Svaret er lokal valuta. Altid vælg den lokale valuta. Både når du shopper, betaler på restauranten og hæver penge. Lokal lokal lokal. Hvis du vælger danske kroner, så skal pengene først veksles. Og kursen som dine danske kroner veksles til, bestemmer den lokale bank, restaurant eller butik selv over. På den måde kan du altså ende med at betale mere, hvis du vælger at betale med danske kroner frem for den lokale valuta. Samtidig kan der være gebyrer, som også trækker prisen op.

Derudover så vil jeg virkelig anbefale, at man får sig et MasterCard, hvis man skal til udlandet. Det er for det første altid godt at have et backup-betalingskort, men samtidig så virker det som om at MasterCard er lidt mere udbredt end VISA (ud fra egen erfaring). Jeg har selv altid mit MasterCard med og bruger som udgangspunkt dét, når jeg skal betale.

PS. det er billigere at betale med betalingskort end det er at hæve lokal valuta og betale kontant!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på vejen mod langt hår