Min mærkelige guilty-pleasure

En rigtig mand

En rigtig mand har skæg. Han er stor og stærk og kan drikke mange bajere, imens han ser fodbold. Han gør ikke rent, gider ikke lave mad og han græder fandeme ikke.

Lige så træt, som kvinder kan være af at blive fortalt, hvad en rigtig kvinde er, lige så træt er jeg, af at blive fortalt, hvad en rigtig mand er. Uanset hvem der fortæller mig eller andre det. Nøgleordet er rigtig.

Det er ikke noget, som vi taler så meget om. Det er i hvert fald ikke noget jeg har hørt meget om. Og det er nok fordi vi er mænd.

Fordi vi som udgangspunkt er dårlige til at tale om tingene. Dårlige til at tale om os selv og hvordan vi har det.

Fordi vi er for gode til at bide tingene i os. Gode til at skjule vores følelser og alt andet der kunne forveksles med svaghed.

Det er typisk os. Vi siger ikke noget. Og vi har udviklet en kollektiv enighed om, at vi netop ikke siger noget. Det kun rigtige mænd, jeg kan bruge. Sagde ham der den stærke, seje fyr i Mulan-filmen.

Jeg er helt med på, at der eksisterer ting, som tiltaler mænd i større omfang end andet. Jeg elsker fandeme også, at glo på værktøj jeg ikke skal bruge. Men jeg går ikke op i fodbold. Eller bajere, for den sags skyld.

Jeg har sgu heller ikke nogen imponerende skægpragt.

Men det er heldigvis ikke dét der definerer en rigtig mand. For han findes ikke. Lige akkurat som der ikke findes en rigtig kvinde.

Den gode mand findes. Den dårlige mand findes.

Ikke den rigtige. For hvis den rigtige mand findes, så må de betyde, at den forkerte mand også findes, og der findes ingen forkerte mænd.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min mærkelige guilty-pleasure