• Ravi Holst
  • Søren Hald
  • Far Uden Filter
  • Kevin Angelsø
  • ···
Mine få nytårsforsæt 2019

Lyde jeg kan li’

Nogle lyde er rare. Nogle andre er ik’ så rare. For eksempel lyden af din alarm om morgenen. Eller lyden af den der skraldebil, som kommer og tømmer glasbeholderne. Ad.

Det her er nogle af de lyde jeg elsker:

Lyden af at støvsuge sand og krummer op

Oh geez Louis, det er så lækkert. Hvad enten det er gulv eller gulvtæppe. Rart er det og det kan der være 0% diskussion om.

Lyden af folk der ryger pibe

Det lyder mega mærkeligt, I know. Og det er nok heller ikke lyden af alle der ryger pibe. Jeg tænker helt specifikt på én af mine forældres venner, som ryger pibe selvom han ikke er sådan specielt gammel. Som barn var vi af og til hjemme hos ham og hans kone for at spise middag . Når vi havde spist plejede ham her duden at ryge pibe. Og jeg plejede at falde i søvn under bordet imens (altså jeg var helt lille, bare lige for at slå det fast). Jeg går ret kraftigt ud fra, at lyden af det der piberygning, må have fungeret lidt a la ASMR-effekten. Det er den eneste forklaring lige umiddelbart.

Lyden af regn

Klassisker. Alle elsker det. Jeg har endnu ikke mødt en person, som synes det var irriterende at lytte til regnen. Det er specielt hyggeligt, hvis man ligger i telt. Ik’ så hyggeligt, hvis man ligger og nervøs for om teltet nu kan holde til det.

Lyden af en opvaskemaskine

Det her er også en lidt sær én. Men jeg synes det er vildt beroligende, at sætte opvaskemaskinen over inden jeg går i seng, og så ligge og falde i søvn til lyden. Jeg ved ikke hvorfor. Det lyder bare trygt.

Lyden af korkpropper

Uh, den er også god. Det lille blege knirk efterfulgt af en hul og mørk lyd. Jeg åbner godt nok sjældent vinflasker, men det er virkelig rart at høre!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine få nytårsforsæt 2019