Det så rart at rydde op i sit skab

Familiesammenkomst uden puls

I søndags var Maria og jeg til fødselsdagsbrunch hos mine forældre, fordi min far fyldte år og hold nu fest, det gik stille for sig. Det var simpelthen så kedeligt. Både Maria og jeg gik bare og talte ned til vi kunne tage hjem igen.

Jeg ved ikke hvad det er, men det virker lidt som om, min familie egentlig mest bare er en tilfældig bunke marmorkugler med den fællesnævner, at vi ligger i samme glas. Der er ikke rigtig noget som binder os sammen. Kun familietræet.

Det er nok også derfor samtalerne til vores familiesammenkomster er 90% old people talk og 10% stilhed. “Hvordan går det?”, “Kom du godt igennem dine eksamener?”, “Det blæste dælme meget på vej herhen”, “Til sommer skal vi til Kreta”, “Vores printer driller”.  Alt det der. Smil og nik snak.

Min familie er ikke særlig stor og jeg har kun én kusine, som er på min alder. Men hende har jeg heller ikke har noget tilfælles med sådan umiddelbart. Taget vores tilhørsforhold i betragtning, så har vi alle sammen generelt meget lidt til fælles.

Derfor bruger jeg heller ikke særlig meget tid med min familie i forhold til mange andre. Folk bliver ret ofte overraskede over, at man kan have et så distanceret forhold til sin egen familie. På samme måde kan jeg blive overrasket over, hvor tætte andre kan være med deres familie.

Når jeg en dag begynder at skabe min egen gren af familien, så håber jeg virkelig, at vi bliver tættere og mere personligt knyttet.

Det skal derudover også lige siges, at jeg har det rigtig godt med min mor og min far. Det er hele den omkringliggende familie jeg snakker om her. Bedsteforældre, kusiner, tanter og onkler og alt det.

 

 

 

1 kommentar

 • Jeg er forældreløs, så jeg er sådan lidt splitet imellem to verdener…

  For det første:
  Så forstår jeg godt det med man ikke er så “tæt” med sin familie. Jeg har jo været tvunget til det i årevis, men når jeg ser andre familier og ser hvordan folk slet ikke kan være selvstændige så ryster jeg på hovedet. Et er at være tæt med sin familie, noget andet er at være FOR TÆT.

  Men på den anden side:
  Så ville jeg ønske jeg havde det her tætte familiebånd som folk har med deres familie. Fordi familie bliver uanset hvad. Jeg ved at erfaring at man mange gange først sætter pris på folk når de er væk. Nyd dem og lær dem at kende, for det vil du sætte pris på når de ikke er her mere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det så rart at rydde op i sit skab