Ugens numre #7

Simuleret solopgang med LIFX pærer

Hvis du har svært ved at komme op om morgenen, når din alarm ringer, så er det her nok noget for dig.

Jeg hader min alarm. Ligesom alle andre. Jeg hader at stå op og tænde lyset for derefter at få brændt pupillerne sammen de første 10 minutter af hver eneste morgen.

For nyligt købte jeg en pærer, som kan indstilles til langsomt at blive lysere og gå fra varmt lys til koldt lys. Ligesom en almindelig solopgang.

Der findes en del efterhånden, men den jeg købte var en LIFX Mini Day & Dusk Smart E27. Den koster 189 kr. på Proshop, som er det billigste tilbud jeg kunne finde. De fleste steder koster den omkring 240 kr. Den er forbundet til dit wi-fi og styres fra en simpel app på telefonen.

Jeg har indstillet min til at starte med at tænde klokken 6 med helt varmt lys og så gradvist blive lysere og “koldere” (altså hvidere) frem til kl. 8. Det er nogenlunde sådan solopgangen er lige nu.

Og det er fucking dejligt. Det er simpelthen så undervurderet, når man ligesom jeg har problemer med at vågne om morgenen. Specielt i vinterhalvåret, hvor det er kulsort hver gang man skal på arbejde.

Som du kan se på screenshottet nedenunder, så hedder min pære ‘Simon’. Simon er en E27-pære, som er dem med den store fatning. Det er typisk dem man har hængende i loftslamper. Man kan også få dem med små fatninger, som typisk passer til mindre lamper som fx. gulv- og stuelamper og sådan noget.

Den starter klokken 6 og bliver langsomt lysere mod kl. 8, som er der hvor min alarm også ringer. Fra kl. 8 til kl. 18 er der normalt dagslys. Fra kl. 18 til 23. begynder lyset så gradvist igen at blive varmere igen og dæmpes lidt, hvorefter det slukker helt kl. 23. Det er sådan det er, hvis jeg ikke rører ved noget og er hjemme hele dagen. Når jeg ikke er hjemme slukker jeg bare på stikkontakten og så slukker pæren helt og hopper af wi-fi. Når jeg kommer hjem igen tænder jeg bare på stikkontakten og så hopper pæren automatisk tilbage på wi-fi og fortsætter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens numre #7