10 ord og vendinger som gerne må dø

Jeg læser rigtig mange kommentarer i løbet af min arbejdsdag. Fra rigtig mange forskellige mennesker. Både kloge og knap så kloge. Her er en liste over de ord og vendinger jeg er trættest af.

Godt brølt

Der er rimelig stor sandsynlighed for, at hvis du bruger “godt brølt”, så er du på den anden side af de 50 og sikkert også meget forvirret over, at dine eventuelle børnebørn aldrig svarer på de fødselsdagshilsner du sender til dem via din egen Facebookvæg.

Ingengang

Hm… okay. Det kan godt være, at det lyder som om man siger “ingengang”, men det er altså ikke et ord. Ik-ke en-gang. Det bliver til ‘ikke engang’.

Faktum er

… at det skal du aldrig starte din sætning med, hvis du vil tages seriøst.

*ironi*

Hvis du skriver med så lidt følelse og så fantasiforladt, at man ikke kan fornemme ironien i din tekst, så skal du ikke skrive den. Det der med lige at lave en disclaimer… det skal stoppe. Please.

‘&’ i stedet for ‘og’

Stop med at være så doven.

‘?’ i stedet for ‘spørgsmål’

Bare stop.

Fordi at

I det sekund du fylder 18 år fratages du retten til at sige “fordi at”. Du er ikke en 14 årig pige, som skal spørge din mor om lov til, at sove hos din veninde “fordi at Bettinas mor faktisk talt godt vil køre os i skole dagen efter”.

Rode op

Den her er også dum. Man rydder op eller også roder man. Man skulle umiddelbart tro, at det kun er børn som bruger “rode op”, men jeg har desværre set flere voksne gøre det samme.

Qua

Helt fint at bruge hvis du er lektor i et eller andet. Hvis ikke, så skal du glemme, at det ord eksisterer. Det får dig ikke til at lyde klogere.

Skriv

Som i “et skriv”. Som i “Godt skriv. Jeg er enig.”. Lad det uddø og blive glemt.

 

4 kommentarer

 • Nikoline

  Er det ikke mere feminister der bruger vendingen godt brølt og så for at få toppen på kransekagen; “godt brølt søster/løvinde” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kevin

   Når jeg støder på dem, er det oftest ældre mennesker, som diskuterer udlændingepolitik, flygtninge, ældrepleje og hvordan alting var meget bedre inden kassedamen i Føtex var en pige med tørklæde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  JA! Og så lige det med at slutte sætningen med et BUM, hvis man synes, man selv har brølt virkelig godt….

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens numre #15