Plakat inspo

5 langt-hårs-overraskelser jeg ikke var forberedt på

Som du jo nok kan se, så er mit hår blevet langt. Det har været lidt af en tålmodig kamp, men jeg klarede det i 2. forsøg.

Men som en dude, der altid har haft kort hår, så er der har der været lidt overraskelser, som jeg ikke var klar på eller havde forudset.

Da jeg besluttede mig for at gro det ud, var det faktisk lidt med forventningen om, at det ville blive meget lettere. Lettere at sætte, mindre omstændigt at vedligeholde og generelt bare noget der kunne passe sig selv.

Hvis du har langt hår, så ved du hvor naivt det var af mig.

Here goes:

At få af vide, at man bør klippes

Nah. Som langt-hårs-dude bliver man ret hurtig træt af at høre på, hvad andre mener man bør gøre med sit hår. Mind yo own damn business. Det svarer lidt til, at jeg bad en korthåret kvinde om at gro det ud. Det er for det første mærkeligt at fortælle andre hvordan de skal se ud og for det andet er der slet ikke nogen måde man BØR se ud på. Jeg er generelt ret træt af mande-stereotypen. Vi kan ikke alle sammen være skaldede, bajer-elskende håndværkere, sorry not sorry.

Mængden af shampoo

En af overraskelserne var mængden af shampoo jeg skulle til at bruge. Det jo rimelig logisk, at mere hår kræver mere shampoo, så jeg ved egentlig ikke lige hvad jeg havde forventet. Nu forstår jeg også endelig hvorfor der altid er så pisse meget shampoo ved indgangene i alle supermarkeder.

Vigtigheden af en god conditioner

Det fucking vigtigt. I hvert fald for mig. Som kort-hårs-fyr, så kan man næppe mærke den store forskel, fordi det bliver klippet jævnligt, men som langt-hårs-fyr, så gør det en kæmpe forskel. Hvis nogen fandt på at forbyde conditioner, så ville jeg nok vende tilbage til det korte hår for så kan det hele også bare være ligemeget.

Hår i afløbet

SERIØST. Igen, fucking logisk. Men alligevel en overraskelse for den naive kort-hårs-kevin. Hold kæft, det stacker hurtigt op nede i det lille dumme afløb. Jeg har dog ikke noget imod at fjerne det fra risten, for jeg væmmes ved bare synet af det. Jeg kan ikke lade være med at forestille mig, at nogen kommer og tvinger mig til at spise det (det kunne godt ske). Så jeg er rimelig god til at få det fjernet.

Hår i skægget

Den her kender I ikke, piger. Eller nogen af jer gør måske, hvis I er lidt oppe i alderen. Men hvis man bare har selv de mindste stubbe, så sætter håret sig fast i fjæset på os mænd. Det fungerer nærmest lidt som velcro. Lettere provo.

 

 

2 kommentarer

 • Hey Kevin
  Ja, trængslerne ved at have et langt velplejet hår er mange. Min mand har kun været korthåret en gang i de 22 år, vi har kendt hinanden. Derfor håber jeg, at du vil modtage mit råd i den ånd, det er givet. Det der med at bruge mere shampoo kan selvfølgelig ikke undgås, men man skal bruge meget mindre shampoo, end man lige tror. Det er megasvært at vænne sig af med at kaste en håndfuld shampoo op på hovedet og køre rundt. Det er bare meget bedre for dit hår og især din hovedbund at ændre adfærd. I stedet for at vaske håret, skal du se det som en hovedbundsvask. Og derfor bør mængden af shampoo altså være tilnærmelsesvis den samme som til kort hår.
  Længderne bliver ikke fedtede eller beskidte på samme måde som hovedbunden, og det shampoo, der alligevel ender der, er rigeligt til at vaske resten af håret rent.

  Overvej i øvrigt et leave-in produkt som balsam, du sparer på vandet og det plejer håret i længere tid 🙂

  Skægudfordringen er i øvrigt ikke forbeholdt dudes… 😛 Kvinder har måske ikke skæg, men mange af os har et lettere misbrug af læbepomade, læbestift, gloss og så videre. Så hår i fjæset er et problem uanset køn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kevin

   Aha! Jamen det giver da egentlig meget god mening, at gå efter en hovedbundsvask i stedet for vask af hele moletjavsen. Det vil jeg prøve 🙂 tak Helene!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plakat inspo