Rundetårn i tordenvejr

INSTAGRAM: 6 ting jeg er mega træt af

sådan arkiverer du billeder på instagram

 

Instagram er ræddi dejligt og virkelig noget, som jeg nærmest ikke kan undvære i min dagligdag, men det har også sine kedelige sider. Det her er listen over de mest trættende, jeg har lagt mærke til det sidste års tid.

Falske likes og follows

En af dem er mængden af brugere, som bruger like- og follow-bots. I bund og grund må folk sejle deres egen sø, når det kommer til automatisering (som jo bryder Instragrams regler), men det har givet mig en enorm mængde skepsis for enhver, som begynder at følge mig nu. Du er sikkert også stødt på dem. Nogle er mere åbenlyse end andre. Fx. når officialeduardomusic (bare et opdigtet navn) følger dig out of no where. Eller ethvert tøjbrand.

Du kan også godt regne med, at hvis du konsekvent får likes fra en profil som ikke følger dig, hver gang du lægger et billede op, så er det fordi du bruger et hashtag, som den givne profil automatisk liker billeder ud fra. Det er lidt ærgerligt, for det har gjort mig ret skeptisk over for alt og alt der dukker op i activity-feed.

Irrelevante reklamer på meme-siderne

De jo meget grineren. Altså meme-siderne. Og de poster en kæmpe røvfuld indhold døgnet rundt. Men de er 100% business og jeg er ret sikker på, at det er de samme personer, som står bag flere af dem.

Det virker i hvert fald sådan, når de alle sammen poster den samme reklame for et produkt, som kun er relevant for enten kvinder/mænd (fx bh’er og bikinier). Det er ret nemt at se, at der bliver skudt med spredehagl og det virker ret sell-out agtigt. Mange gange sletter de også billedet igen efter et par dage og det støtter bare tanken om, at de heller ikke selv synes det er en fed reklame, men de gerne vil have betalingen.

Indholdet på min Explore-side

På min explore-side er der stort set kun posts, som allerede har 2-3000 likes. Og jeg HADER det. Jeg gider faktisk slet ikke dem, som allerede er kæmpe store på instagram. Jeg vil meget hellere opdage nye personer med godt indhold, som stadig er nede på jorden og virker menneskelige. I min drømmeverden, så skulle min Explore-side kun vise posts med <1000 likes.

De “virale” sider

Omg. Hvis man gerne vil spilde sin tid, så følg den her slags sider. De er simpelthen spækket med fantastiske videoer af hvordan du hurtig og nemt kan lave avocadokunst, folk som falder og slår sig og videoguides til hvordan du på kun 4 timer kan lave din egen blyant. De er simpelthen så meningsløse, de alle deler det samme indhold og oftest uden at kreditere den retmæssige ejer. Og så er de skrællet for morale og etik, når de deler videoer af dyr og mennesker, som kommer til skade…

Porno-spam

Er det bare mig der får dem, fordi jeg er en mand? For jeg får relativt jævnligt besøg af damer i min indbakke, som skriver noget a la “hi kevin…” efterfulgt af verdens mest suspekte link til hvor jeg kan se billeder af dem uden tøj på (som om). Åbenlysheden er næsten fornærmende. De kunne i det mindste gøre sig lidt umage, ik’….

Overtænkning af hashtags og tidspunkter

Bleh. Jeg er træt af det. Altså af at skulle bruge så meget krudt på at finde og vælge de rigtige hashtags og på at gennemskue hvornår det er mest effektivt at poste. Det tager lidt charmen ved det hele, når man ikke bare kan slappe af og gøre som man har lyst til, når man har lyst. Det bliver også omtalt som “algoritmen”, men jeg hader det ord. Det lyder som om, man skal snyde en eller anden ond skurk, selvom det hele i bund og grund bare er prioritering fra Instagrams side af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rundetårn i tordenvejr