Mindre Nyhavn, mere København

Skotsk højlandskvæg på Amager Fælled

Skotsk højlandskvæg

Maria og jeg cyklede i dag til Amager Fælled for at se, om vi kunne finde de søde køer. Det er nemlig ikke bare helt almindelige køer, som dem vi er vant til at se.

Det er skotsk højlandskvæg, som er en race der stammer fra det skotske højland (obviously). De har langt hår og nogle enorme horn i forhold til hvad “almindelige” danske køer har.

I starten kunne vi sgu ikke finde dem. De er jo mere eller mindre fritgående på et ret stort område, så vi måtte lige lede efter dem. Jeg var liiiige ved at give op fra starten, for jeg havde virkelig ingen idé om hvor de kunne være ellers.

Vi startede med at køre til “Københavns Kogræsserlaug”-pletten. Den der er i krydset nord-vest for Grønjordssøen på billedet nedenunder. Her var der ikke lige noget skotsk højlandskvæg at se, så vi tog chancen og cyklede ned langs Grønjordssøen (sydgående retning).

Her fandt vi dem så på højre side af stien, lige ved den røde cirkel, som jeg så flot har tegnet.

Der var flere end jeg lige havde regnet med. Jeg tror måske der har været omkring 10-14 stykker, men de lå lidt spredt ud mellem træerne og det høje græs, så det var svært at tælle dem.

I starten var vi (jeg) rimelig bange for dem. De der horn er altså store! Og det er nogle store dyr. Men de er åbenbart meget rolige af sind og generelt en rolig race.

Efterhånden begyndte vi dog at nærme os dem lidt. Jeg havde læst, at man ikke skulle gå for tæt på dem, når de lå ned, ellers ville man komme til at forstyrre dem, når de slappede af. Så vi holdt os alligevel i passende afstand til dem, men de var søde og stort set ligeglade med os. De kiggede bare lidt på os en gang imellem.

skotsk højlandskvæg

skotsk højlandskvæg

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mindre Nyhavn, mere København