INSTAGRAM: Ny feature imod digital mobning

INSTAGRAM: Skjulte likes

instagram skjulte likes

Skjulte likes er i øjeblikket oppe og vende i Instagramland. Der testes nu skjulte likes i blandt andet Irland, Australien, Italien, Japan og New Zealand. 

Men inden du tænker “omg fuck hvor nederen, så kan jeg ik’ se hvor mange likes jeg får!!”, så kan jeg berolige dig med, at du stadig vil kunne se det samlede antal for dine egne billeder. Men ikke andres.

I stedet vil der under billederne stå noget a la ‘X, Y, Z og andre har liket dette’.

En del danske medier har i dag (18/7/2019) skrevet om det, men det er egentlig ikke et nyt tiltag. Canada har efterhånden haft skjulte likes i et par uger.

Det er angiveligt for at “lette presset” hos de brugere, som måske går en tand for meget op i mængden af likes de får, mængden af likes andre får og hvorvidt der er forskel på dem. Og jeg kan egentlig godt følge tanken.

Det kan være mentalt udmattende at blive præsenteret for billeder med vildt mange likes, hvis man går og sammenligner det med sig selv og begynder at tillægge likes for meget personlig værdi.

Sulten efter likes gør også, at folk er tilbøjelige til kun at uploade billeder, som de ved hitter. Og så er det vi ender i den velkendte Instagram-perfektionsspiral, hvor alle kun poster content der får mange likes. Det er kedeligt, uinspirerende og ikke specielt kreativt. Skjulte likes kan være med til, at folk måske tør poste nyt content, som ikke nødvendigvis skal have mange likes.

TOO LONG, DIDN’T READ: 

  1. Instagram tester skjulte likes
  2. Du kan stadig se antallet på dine egne billeder
  3. Bare ik’ på andres
  4. Snart kan ingen dømme dig for manglen af likes på din avocadomad

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INSTAGRAM: Ny feature imod digital mobning