6 irriterende typer du møder på cykelstien

6 irriterende typer du møder på cykelstien

Irriterende_cyklister

 

Man skal ikke køre specielt mange kilometer på Københavns cykelstier før man begynder at danne sig et lille overblik over de forskellige typer cyklister man fra tid til anden støder på.

Jeg er fra provinsen. I provinsen er der oftest så få andre cyklister end én selv på cykelstierne, at der er størst chance for ikke at møde en eneste. Måske lige en modkørende i ny og næ… Derude kører man sgu også bare i midten af cykelstien selvom den ikke er ensrettet. Chancen for man møder andre er alligevel minimal.

Jeg husker kun 2 cyklist typer fra provinsen. Den ene er den ustabile pensionist som slingrer og absolut ikke kan høre der bliver ringet med klokken bagfra. Den anden type er den over-ambitiøse cykelrytter på +40 som alligevel kun kører på vejene og derfor ikke generer cyklisterne. Til gengæld er de bilernes værste fjende.

Da jeg flyttede til København var jeg ærlig talt lidt nervøs for at skulle cykle rundt herinde. Trafikmængden blev jo forhøjet sindssygt mange gange! Det er indforstået at der er 2 spor, lyskurve specielt til cyklister og christianiacykler man skal holde styr på. Er du gal, jeg syntes det var nøjeren den første uge. Men så var det ligesom også det. Efter den første uge begyndte jeg så småt at kunne skelne de forskellige typer og jeg kunne tydeligt se, at der var en hel del cyklister som ikke anede hvad de lavede. Så jeg var sgu ikke den eneste.

Jeg er, indtil videre, kommet op med disse 6 typer:

Veninde-cyklisterne

Puha, det her er en af de slemme. Veninde-cyklisterne nyder at spærre en ellers bred cykelsti for at de kan diskutere alt for forhold til tøj og mode imens de cykler i et tempo som absolut ikke tager pusten fra dem.

Christianiacykel-typerne

Christianiacykel-typen har for det meste gode intentioner, men uanset hvad, så fylder den kasse sgu ret meget på nogle af de mindre cykelstier. Der skal oftest en strategisk overhaling til for at komme uden om.

 Jeg-overhaler-dig-når-du-holder-for-rødt-selvom-jeg-kører-langsomt-cyklisten

Vel nok en af de værste man kan støde på. Denne type findes hos begge køn. Jeg har ingen anelse om hvad der får disse cyklister til at overhale andre cyklister som holder for rødt, for kun at blive overhalet igen når de er kommer over krydset. Meget trættende type.

Slalom-cyklisten

Ofte ældre mennesker eller folk der skal skifte sang på Spotify imens de cykler. Irriterende, men som regel nem at komme udenom på brede cykelstier. En del sværere på de smalle. Her må man nogle gange ty til den lidt pinlige ringeklokke. Denne type flyder nogle gange sammen med mobil-cyklisten.

Den langsomme overhaler

Her har vi igen en type som ingen mening giver. Jeg forstår man overhaler. Det fordi den forankørende kører langsommere end hvad man selv gør. Så langt er jeg med. Jeg forstår dog ikke hvorfor man overhaler med en fart som kun er 5% højere end den fart, som cyklisten der bliver overhalet, kører med. Effekten af sådan en overhaling er jo lig nul, for man kører åbenbart ikke betydeligt hurtigere alligevel.

Mobil-cyklisten

Mobil-cyklisten er en af de farlige. Med opmærksomheden rettet dybt ind i sin iPhone cykler denne type langsomt og usikkert igennem Københavns gader. Skæbnen er trygt overladt til alle andre. Der skal blot en anden mobil-cyklist eller en anden uopmærksomhed sjæl til for at skabe omstændighederne til at færdselsuheld. Gem mobilen til du holder for rødt og sørg for du er færdig med den igen når der bliver grønt.

Det her er bare nogle af de få typer jeg indtil videre selv er stødt på. Der er må unægteligt være flere af slagsen. Jeg har nu cyklet i København i knapt 1,5 år, så jeg synes selv jeg har rimelig godt belæg for mine påstande.

Hvis du kan se dig selv som en af de her typer og nu tænker “hold kæft, hvor er du sur”, så skal du bare vide, at du til dels har ret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 irriterende typer du møder på cykelstien