Sådan må du aldrig låse din cykel

2 dage i træk har jeg parkeret ved siden af den samme nye mountainbike ude ved TV 2 i Sydhavnen. I går da jeg kom på arbejde parkerede jeg min cykel det samme sted som jeg plejer. Den nye, mega dyre mountainbike holdt der stadig. Ihvertfald noget af den. Forhjulet var stadig låst fast til stativet med en af de der mega dyre låse man kan folde. Resten af cyklen var væk. Fik simpelthen så ondt af cyklens ejer.

Kan vi ikke godt lige blive enige om, at man ALDRIG nøjes med kun at låse sit forhjul fast til noget? Stort set ALLE nyere cykler har sådan nogle skruer på hjulene, som gør at man super nemt kan adskille dem fra resten af cyklen uden brug af værktøj. Altså det er sådan virkelig nemt. Det er jo lavet så man nemt kan tage hjulet af når man fx. skal skifte/lappe slangen. Et nyt dæk og fælge koster måske maks 1000 kr. Så hvis der holder en 8000 kroners cykel som kun har forhjulet låst fast til noget, så er er der altså nogen som ikke kan holde nallerne for sig selv, fordi de ved, at de nemt kan erstatte det manglende forhjul for en lille bitte del af hvad hele cyklen koster.

Så please, lad nu være. Det er lang bedre at låse baghjulet fast til cyklens stel end at låse cyklens fordæk fast til noget. Det er 100 gange mere besværligt for en cykeltyv at skulle skære en tyk kædelås op, end af tage forhjulet af en cykel og købe/stjæle et nyt hjul og sætte på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIT EVIGE MANCRUSH