Fordele og ulemper ved at bo i København K

Om at have hund i byen

I maj 2016 fik Josephine og jeg ham her. Han hedder Jeppe.

Jeppe er et lille gadekryds og det var egentlig ikke meningen Jeppe skulle være blevet til, men det er vi nu engang glade for han gjorde. Han er 50% bomuldshund, 25% chihuahua og 25% pomeranian.

Jeg er vokset op med hunde i familien, så for mig er det jo helt naturligt at have hund, men det er Josephine ikke, så det tog lidt tid at få overbevist Josephine om, at få en hund ville være en god idé. Men det har selvfølgelig ændret sig fuldstændigt efter vi fik Jeppe og hun selv fik lov at opleve dét at have hund.

Lige i starten var jeg lidt bekymret for om det nu også var en god idé at få sig en hund, nu når vi boede på 4. sal. Det satte ihvertfald nogle grænser for hvilke racer vi kunne kigge efter. Selvom jeg rigtig gerne vil have en stor hund, så er det bare ikke rigtig en mulighed lige nu. Det var nødt til at være en størrelse vi kunne bære op og ned til 4. sal hver dag. Derfor er Jeppes blanding også helt perfekt for os. Han vejer lige omkring 5 kg, så at bære ham er intet problem.

Men som sagt, så var jeg lidt bekymret for dét at have hund i en lejlighed i byen. Er der plads nok? Kommer han til at genere naboerne? Hvor skal vi lufte ham? Hvor langt er der til naturområder? Vil han være generet af larm fra mennesker og trafik? Hvor tit skal vi gå med ham når han skal træne renlighed?

Der var mange spørgsmål, men vi kom heldigvis ret gnidningsfrit igennem et hele. Mht. plads er der masser til en hund som Jeppe. Han fylder ikke ret meget. Vi bor på 81 kvm og pladsmæssigt har det aldrig været et problem. Han brokker sig lidt over at være alene hjemme, men bliver bedre og bedre. Vi har ikke fået nogen klager endnu her efter et år. Jeg trænede det også med ham da han var helt lille. Når vi går tur er det som regel rundt om blokken, om en af Søerne, i HC Ørstedsparken eller om Kommunehospitalet. Det afhænger lidt af vejret og hvor meget motion han har fået eller skal have. Vi tager også i hundegården i Fælledparken mindst 1 gang om ugen, så han kan få lov til at løbe og lege med en masse andre hunde. Med hensyn til trafik og mennesker, så går det helt fint. Han kan ikke lide folk på rulleskøjter og knallerter som kører på cykelstien, men ellers er der ikke rigtig noget. Han vil vildt gerne sige hej til alt og alle.

Da han var hvalp gik vi med ham 6 gange om dagen. Det lyder af rigtig meget og det var det også! Det er lidt en fordel at have en have når man skal træne en hvalp til at blive renlig, men vi klarede os uden. Jeg var hjemme hver dag fordi jeg havde sagt mit job op og ventede på at skulle starte på Uni. Det var super belejligt. Vi gik ned med ham kl. 6 om morgen, 9, 12, 15, 18 og en sidste tur kl. 21 cirka. Så cirka hver 3. time i en par uger. Josephine var helten som gik med ham kl. 6 hver morgen, hvilket jeg er virkelig taknemmelig for. Det tror jeg ikke jeg ville være i stand til. Til gengæld gik jeg med ham 3-4 gange om dagen imens hun var på arbejde. Efter et par uger begyndte vi langsomt at trappe ned og nu går vi kun med ham kl. 9, 15 og 21. Så 3 gange. Det betyder selvfølgelig også at det ikke er alle ture som er mega lange ud udmattende. Vi tager som regel 2 korte (10-15 min) og 1 lang (30-40 min) om dagen.

Efter vi har fået Jeppe er det derudover også gået op for os, at der faktisk er helt vildt mange mennesker som har hund herinde. Alene inde for 50 meter af vores lejlighed er der måske 10-15 andre hunde. Det er ikke noget vi har bidt mærke i før, men det er selvfølgelig klart, at når vi går tur 3 gange om dagen, så støder man efterhånden tit på de samme mennesker med lignende dagligdags-mønstre som vores.

Overordnet set er det rigtig dejligt og nemt at have hund selvom man bor i en lejlighed i byen. Man er selvfølgelig begrænset i valg af race, hvis man som os bor på 4. sal, men der er slet ikke nogen tvivl om, at man sagtens kan have hund selvom man bor i byen, så længe man har tid og kærlighed nok at give af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordele og ulemper ved at bo i København K