Endelig efterårsferie

Ældre menneskers pinlige opførsel på Facebook

Vi kan vidst godt blive enige om, at ‘ældre mennesker’, altså mennesker på den anden side af 50, oftest ikke er de største IT-genier. Det er hvad det er og det er helt forståeligt. Men dér hvor det bliver uforståeligt, det er når disse ældre sager, begynder at føle sig lidt for hjemme på Facebook (og andre steder).

Nogle af jer ved måske, at jeg arbejder på TV 2. En af mine arbejdsområder er moderation af TV 2’s facebook-sider. Det betyder, at jeg er en af dem som fjerner grænseoverskridende kommentarer og blokerer folk osv. på TV 2 Nyhederne, News, Station 2 og alle de der sider vi har.

Det er ret spændende, at se hvilken slags personer som kan finde på at skrive de mest forfærdelige ting på internettet. Og her er det specielt ældre mennesker, som er synderne.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for nogen af jer, men ældre mennesker er virkelig den gruppe mennesker, som kommer med flest racistiske kommentarer på Facebook. I hvert fald på TV 2 Nyhederne som har 500k likes. Det er altså mennesker som ligner mine forældre og mine bedsteforældre.

Tit og ofte tjekker jeg folk ud (ja okay, jeg stalker dem), hvis jeg tager dem i at skrive noget pis på vores side. Det er meget rart lige at vide hvem har med at gøre. Vi ser også ret tit falske profiler og så er det lidt mere forståeligt, at man kan finde på at skrive noget lort, fordi det er tydeligt, at det ikke er deres rigtige identitet. Men når mormor Hanne lige lige er inde på Facebook og ønske tortur og død over flygtningebørn, så er det lidt noget andet.

Når jeg møder sådan nogle kommentarer, så er det simpelthen så tåkrummende at se, at disse mennesker skriver sådan noget lort, til skue for alle og enhver. For deres børn, børnebørn, venner og kolleger.

Jeg har det selv generelt lidt svært med at diskutere mine holdninger på Facebook, fordi jeg netop ved, hvor mange der potentielt kunne se med. Det er de her mennesker åbenbart rimeligt ligeglade med. Eller tænker de bare ikke over, hvor mange der kan se det lort de skriver.

I sidste uge fandt jeg en pung på gaden og den samlede jeg selvfølgelig op. I pungen lå to sygesikringskort og lidt andre kort. Da jeg fandt frem til ejeren på Facebook, kunne jeg sjovt nok genkende hende. Jeg havde ugen før overværet en diskussion på et af TV 2’s opslag vedrørende burka-forbudet. Og som du nok kan forestille dig, så er det et ret følsomt emne at diskutere på Facebook og der skal ikke meget til før mennesker som mormor Hanne får skrevet et eller andet pis om hjemsendele og ‘det gamle Danmark’.

Men altså, en af de personer som havde været på kanten til at få slettet et par grænseoverskridende kommentarer var altså hende, hvis pung jeg havde fundet. Det var lidt af et tilfælde og virkelig et bevis på, at verden er lille.

Jeg fik fat på hende på Facebook og fik sendt den afsted med posten. Hun blev selvfølgelig glad for at få hendes ting tilbage, men det er lidt vildt at tænke på, at den person som tilfældigvis finder hendes stjålne pung i en gade i København, har læst et par af hendes Facebook-kommentarer. De kommer sgu langt omkring.

(Billedet er valgt på baggrund af mangel på samme)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig efterårsferie