Mennesker der drukner, ligner ikke de drukner

Er mit telefonforbrug i overkanten?

telefonforbrug

Telefonforbrug

For et par dage siden skrev jeg indlægget ‘Er du afhængig af din telefon?’, hvor jeg lige kort introducerede app’en ‘QualityTime’, som egentlig bare er en tracker, som holder øje med hvor meget man bruger sin telefon og hvad man bruger den til. Nu er der så gået en uge siden jeg installerede den, så nu kan jeg vist godt begynde at konkludere lidt på mit telefonforbrug ud fra tallene.

Det første jeg vil nævne er hvor meget jeg har brugt min telefon den seneste uge. Altså mit generelle telefonforbrug.

Jeg har haft en helt normal uge og har faktisk ikke tænkt over, at min aktivitet på mobilen blev tracket. Så tallene skulle gerne være sådan rimelig troværdige.

Det første jeg vil tage fat i er det generelle forbrug.

På en uge har jeg brugt min telefon i næsten 21,5 time. Og det er jeg virkelig overrasket over. Jeg troede det tal var meget lavere.

Største delen af tiden har jeg faktisk brugt på Messenger. Jeg troede det ville være Instagram. Det er i hvert fald det jeg føler jeg bruger mest tid på.

Fuck, Messenger har stjålet mange minutter uden jeg sådan rigtig har brugt tiden til noget.

Det næste billede viser hvor mange gange jeg har åbnet/brugt de forskellige apps. Og det her tal er jeg sgu også ret overrasket over. Den tæller jo hver eneste gang man liiiige tjekker et eller andet. Jeg har simpelthen åbnet Messenger 522 gange og Instagram 295 gange.

Her er jeg egentlig lidt overrasket over hvor højt tallet for Instagram er. Det giver jo mening at tallet for Messenger er ret højt, fordi man åbner app’en hver gang man får en ny besked efter man låst sin telefon igen. Men jeg har simpelthen åbnet Instagram næsten 300 gange på 7 dage. Og det har ikke været fordi jeg har været specielt aktiv. Jeg er faktisk inde i en ret doven Insta-periode lige nu, hvor jeg ikke får postet så meget. Men 300 gange! Det er cirka 42 gange om dagen.

Det sidste jeg vil vise er antallet af gange jeg bare låser min telefon op. Det er den der klassiske “hvad er klokken egentlig?” bevægelse, hvor man åbner sin telefon og kigger, låser telefonen igen og så har man øjeblikkeligt glemt hvad klokken overhovedet var. I bund og grund tjekker man jo egentlig nok bare om man har fået nogle notifikationer.

Men det har jeg så gjort knap 800 gange på en uge. Det er fandeme også tit. Jeg tror det kunne være ret interessant, at holde de her tal op imod nogle generelle tal, så jeg kan se hvad “normen” er. For lige nu kan jeg ikke vægte det imod noget udover mine egne forventninger.

Som I kan se, så kan man indstille en alarm til at gå af, hvis man låser sin skærm op for mange gange, hvilket faktisk er ret smart, for man gør det jo netop relativt ubevidst.

Som jeg nævnte tidligere, så hedder app’en ‘QualityTime’ og kan fås gratis til Androids. Og der findes også gratis alternativer til iPhone, som gør præcis det samme.

— OPDATERING —

Siden jeg skrev det her indlæg har TV 2 også været lidt inde på emnet omkring folks telefonforbrug. I denne her artiklen kan man teste om man er “afhængig” og guess what… Det er jeg, haha. I hvert fald i følge testen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mennesker der drukner, ligner ikke de drukner