5 ord der får dig til at lyde klog

briller

Det er tid til lidt letlæsning.

Umiddelbart vil briller, tweed-jakker, pibe og lædermappe få dig til at se rimelig klog ud.

Men det er jo de færreste der ser sådan ud i dag.

Jeg har fundet 5 ord frem der kan få dig til at lyde klog uden du behøver at ligne en universitetsprofessor fra 50’erne.

Qua

Qua betyder normalt “i kraft af”. Det er lige før det får dig til at lyde for klog og irriterende. “Qua min uddannelse vil jeg mene, at jeg ved mere end dig”.

Differentiere

Brug differentiere som udtryk for hvorfor eller hvordan én ting adskiller sig fra noget andet. Lone, jeg ved ikke hvilken agurk jeg skal vælge, da de ikke differentiere sig fra hinanden. Meget irriterende sagt.

Pleonasme

Pleonasme er faktisk lidt sejt at sige, synes jeg. Mest fordi man sjældent står i en situation hvor det kan bruges. Kort oversat betyder det dobbeltkonfekt.

En rund cirkel, at falde ned, at bakke baglæns.

Arbitrært

Arbitrært betyder “vilkårligt” eller “skønsmæssig”. Hvor mange blade er der på træet i min forhave? Jeg ved det ikke. Ethvert svar jeg ville kunne give ville være arbitrært.

Inkongruens

Hvis du har haft dansk eller mediefag i gymnasiet så ved du måske lidt om inkongruens. Det handler om ting der er i uoverensstemmelse. Et eksempel kunne være Dronning Margrethe i en FCK-trøje. Der er inkongruens hvis der er ting som ikke rigtig passer sammen.

Decentraliseret

Decentraliseret er med på listen fordi jeg for nyligt deltog i en samtale, hvor en person beskrev sin arbejdsplads som decentraliseret i stedet for at sige, at den var spredt og man arbejdede mange forskellige stedet.