Monstera-tip: Sådan laver du din egen mospind

Det skal du bruge:

 1. Bambuspinde
 2. Sejlgarn
 3. Naturreb i ønsket tykkelse
 4. Beskæringssaks eller sav til afkortning af bambuspinde

Tidsforbrug: 30 minutter

 1. Klip bambuspindene til den ønskede længde

  Husk også at medregne den der der skal i jorden og ekstra “vokseplads”, hvis det er er en ung plante. Jeg binder dem ikke sammen separat, selvom det er nærliggende at gøre. Hvis du efterlader 10-15 centimeter at pindene i bunden uden reb, så kan de spredes til en “trefork” ved at sætte en lille stump bambus op i midten. Det hjælper lidt på støtten.

  Pro tip: hvis du klipper/skærer bambuspindene med vinkel på 45 grader, så er de ekstra nemme at sætte i jorden.

 2. Vikl rebet rundt om de tre bambuspinde

  Jeg plejer at starte fra toppen og bevæge mig nedad. Jeg gemmer også enden af rebet “nede” i pinden, så den ikke ses efter rebet er viklet et par gange om pindene (ps. hvis du bruger naturreb, så fnulrer det ret meget, så det kan være en fordel at gøre udendørs eller lige at dække af).

 3. Placer mospinden i din potte og tilføj evt. frisk jord

  Hvis du har lavet treforken som jeg nævner i punkt 1, så sætter du den bare et godt stykke ned i jorden. Jeg plejer at fylde ekstra jord på efter jeg har sat mospinden i. Det skjuler både bunden og så står den også stærkere i den gamle “hårde” jord fremfor det helt friske lag.

 4. Bind din monstera op

  Bind de største stammer til din mospind så de sidder fast, men sørg for at det ikke bliver super stramt. Jeg plejer at bruge sejlgarn, fordi det ser mest organisk ud. Jeg er ikke så meget til plastik i mine krukker.